onsdag 29 april 2009

Gör ditt eget badsalt och njut!

Efter en ruggig, kulen dag, en tröttsam dag, en stressig dag... gör ditt eget badsalt och kryp ner i ett varmt bad med doft och effekt som passar för tillfället.

Badsalt är enkelt att göra själv och du kan lätt variera det efter tycke, smak och sinnesstämning! Du kan också anpassa det till hudtyp, irriterad hy, torr hy, fet hy etc. Ca 1 dl salt i badvattnet sätter fart på din blodcirkulation och motverkar fet hy samt andra hudbekymmer. Döda havssalt sägs vara bra för en rad hudbesvär, eksem mm. Epsomsalt eller bittersalt är det man använder vid floating och det lär ha en smärtstillande, avslappnande och mjukgörande effekt. Det lär inte heller torka ut huden.
Använder du annat salt och har torr hy så måste du tillsätta någon vegetabilisk växtolja i det vanliga havssaltet för att badet inte ska ha en uttorkande effekt på Din hud. Du kan också blanda havssalt med epsom/bittersalt, då blir det inte uttorkande. Exempel på recept (OBS copyright på receptet tillhör crearome: Ingredienser satta inom parantes är ej nödvändiga för funktionens skull utan mer för sinnets.

40 g epsomsalt/bittersalt
40 g havssalt
20 g flytande honung
(3-4 dr gul tvålfärglösning)
40 dr eterisk olja

Gör så här: Blanda allt ordentligt och häll upp i lämplig förpackning. Räcker till ett eller två bad.

Eteriska oljor har olika effekter och ger ditt olika dofter.
Litet schema över de eteriska oljorna till bad:Avslappnande bad: Lavendel, Kamomill, Rosenträ.
Uppiggande bad: Rosmarin, Apelsin, Citron, Tall, Gran.
Sensuellt bad: Ylang Ylang, Rosenträ, Svartpeppar, Jasmin.

Blanda gärna ner tilltalande örter i ditt badsalt, exempelvis rosenblad, ringblommor, mynta, kamomill mm.

Eteriska oljor, Bittersalt, ekologiskt havssalt, Döda havssalt, tvålfärg, växtoljor samt örter kan Du köpa från ex. http://www.crearome.se/

onsdag 1 april 2009

Som gravid är jag förtjust i Sheasmör & Sheasmörsolja!


Shea är verkligen hudens vän. Både som vitaktigt, mjukt smör och som olja kan den användas över hela kroppen på stora som små! Min gravida mage bugar tacksamt varje gång... Det finns att köpa både helt naturellt men också med olika tillsatser. Sheasmör och olja kommer från Sheanöten och är helt naturligt och jag gillar verkligen konsistensen, den smälter snabbt på huden. Den innehåller rikligt med växtsteroler och gör huden mer elastisk. Att motionera som gravid i 23:e veckan är inte helt lätt denna gången. Vi har just varit ute och cyklat hela familjen och det var skönt att komma ut i solen men oj vad det tar emot! Det är mitt tredje barn jag väntar men det var 9 år sedan jag var gravid sist!! Det gör en viss skillnad...

Välkommen till oss



Med den här sidan vill vi dela med oss av vår kunskap, våra erfarenheter och våra upplevelser. I vårt arbete får vi oändligt många frågor vi inte alltid hinner svara på så utförligt som vi vill, men här kan du som har frågor, undrar eller är intresserad ta del av våra svar och våra idèer och synpunkter kring bland annat användning av alternativa kroppsvårdsprodukter, olika ämnen, vad de skapar i vår kropp och vad de kan tillföra, olika recept som du själv kan göra hemma och använda i ditt badrum, i ditt kök eller i ditt hemmaspa. Fotografierna är våra egna och är inte till salu eller för utlåning. Vi hoppas du får en god stund och att du vill dela med dig av dina frågor och funderingar du med!