söndag 17 januari 2010

Vinter, snö, semlor & tidningen Hälsa

Det är snö överallt i Gamleby nu men det blåser inte som i Skåne. Igår firade vi vår dotters halvårsdag med årets första semlor, hon gillade grädden!
Just nu planerar vi alla utskick till våra kunder, ett digert arbete men roligt. En hjort spatserade runt i vår trädgård imorse och letade efter mat... Hann inte få fram kameran. Försöker bygga infällda luckor i en murad vägg i Skåne, varför verkar det vara så svårt??
Smått och gott och livet springer vidare och jag vill hinna mycket, mycket mer än jag gör... Arbetar flitigt med nya serien Ask & Embla, men ingenting blir färdigt utan många fattade beslut. Smått trött på att fatta beslut, eller kanske mer på att välja mellan nästbäst, bäst och sämre. Älskar Sörens fantastiska bilder som gör allt så stort. En ynnest att få arbeta med dessa konstverk...
Vi läste i senaste numret av tidningen Hälsa igår. På sidan 81 skrev man om naturkosmetik. Toppen! Naturkosmetiken är här för att stanna, menar experterna. Och så har Kristina Muller fixat en test av 8 olika ansiktskrämer från 8 olika märken, naturkosmetikmärken? Endast hälften av dem är certifierade som naturkosmetik eller ekologisk kosmetik. Det strikta kontrollorganet BDIH rekommenderar endast ca 700 råvaror för naturkosmetik. (Det finns över 10 000 råvaror). Flera av dessa 8 testade varumärken använder råvaror som BDIH förbjuder! Men äntligen börjar ändå många av naturkosmetikmärkena förstå att det måste finnas en kontroll, en certifiering av produkten för att privatpersonen som väljer sin hudkräm ska känna sig trygg. Och för att det ska finnas en trovärdighet i marknadsföringen! Vi var först i Skandinavien med att BDIH märka våra produkter. Tydlig och bra när det gäller naturkosmetik men inte lika tydlig då det gäller ekologiskt, men BDIH ställer höga krav på användning av ekologiska råvaror också, något som tyvärr inte framgått så tydligt. I de produkter vi tar fram använder vi först och främst ekologiska råvaror och vi försöker vara mycket tydliga med andel ekologsika råvaror etc.