måndag 31 januari 2011

Trädgårdsapoteket - Flera nya recept

Här kommer fler recept från James Wongs program Trädgårdsapoteket!

Munvatten med grönt te, lakrits och citron5 tsk grönt te (finns hos Crearome eko)
10 gr grovhackad torkad lakritsrot (finns ekologisk hos Crearome)
200 ml vodka
Låt detta stå mörkt och i rumstemperatur i två veckor.
Sila därefter blandningen och späd den med 200 ml (2dl) nybryggt grönt te.
Tillsätt 8 droppar eterisk citronolja eko + 1 tsk (5 ml) glycerin. (finns hos Crearome)

Gurgla, drick inte! Gurgelvattnet håller sig i kylen i ca 6 mån. enligt James.

Ansiktsmask med OlivbladEn lermask att använda 1-2 gånger per vecka. Håller sig 6 mån. i kylen enligt James.
1 dl torkade olivblad (finns hos Crearome)
hacka bladen och lägg dem i en kastrull med dubbelt så mycket vatten. Puttra i 10 min. Sila bort bladen och redudera olivavkoket i 10 min.
Häll 4 msk torr, finmald grönlera i en skål och blanda i olivvattnet lite i taget.
Till sist, tillsätt enligt James 15 droppar citronolja eterisk men vi hade hellre valt en mer ansiktsvänlig olja som lavendelolja, romers kamomill eller den lyxiga och väldoftande nerolioljan.

Insektsmedel
Hacka 10 citrongrässtjälkar eller köp torkad citrongräs
4 tsk kryddnejlika
300 ml solrosolja
Mixa ovanstående ingredienser.
Värm upp blandningen i vattenbad och sila den sedan och pressa ut saften.
Häll all saft i en flaska. Blandningen håller sig i ca ett år på mörk o sval plats enligt James.

Hårborttagningsvax med rosor
Även kallat Persisk vaxning
Varva rosenblad i en hög burk med 500 gram socker. Låt stå i ca 12 timmar. Värm upp alltsammans på svag värme tillsammans med 1 tsk krossade kryddnejlikor och saften från 1 och en halv citron. Sila blandningen och ställ tillbaka sirapen på plattan och låt den puttra ihop i ca 20 min. Nu är sirapen gyllengul och tjock och håller, enligt James, i ca 1 år. Tillsätt 2 msk rosenvatten och rör ihop.

lördag 29 januari 2011

Finn pratar om Svanen märkning på kosmetik

Det blev en riktigt trevlig kväll i Malmö där vi bjudit in våra butikskunder till en matnyttig träff! Här ser ni ett klipp från kvällen när Finn pratar om Svanen-märkning och vad det egentligen betyder på just kosmetik - i princip nada - och varför en del märken väljer att sätta svanen-märkning på sina kosmetikprodukter! Du kan se fler klipp på http://crearome.blogspot.com/ eller dierkt på youtube om du söker på Finn pratar. Det blev en del också om oljor och dess användning i hudvård samt på slutet lite om eteriska oljor som vi köper in från hela världen, oftast direkt från själva odlaren och tillverkaren av dem.
Ann-Sofie pratade om Logonas Facial Care serie samt de två nya Daily Care serierna för kroppen och hon och Elisabeth presenterade alla förmånliga erbjudanden från de olika varumärkena som vi erbjöd. Vi vill alla gärna passa på att tacka er butiker för en lyckad kväll och vi hoppas att vi ses snart igen på ett eller annat sätt. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor eller undringar kring något som togs upp eller någon av våra produkter. Ring Ann-Sofie eller maila anna.hakansson@naturkosmetikkompaniet.se

fredag 21 januari 2011

Recept ur Trädgårdsapoteket med James Wong!

För er som sett Trädgårdsapoteket och blivit sugna på att tillverka det James visar men behöver lite recept och struktur - Här kommer lösningarna:

Havekräm - Oatcream för torr hud
2 msk (30 ml) havregryn kokos i 3 dl vatten i 10 min. Sila och behåll vattnet som nu är nästan vitt till färgen.
Smält följande ingerdienser i vattenbad till helt flytande olja:
2 tsk (10 ml) bivax i pellets
10 gr basemulgator från Crearome
30 ml mandelolja
Se till att havrevattnet är ca 70 grader varmt och vispa ner oljedelen i vattendelen i en tunn stråle. Vispa till krämen är ca 40 grader. Tillsätt då:
10 ml honung
12 droppar romersk kamomillolja eterisk
10 ml askorbinsyra (C-vitamin)

Denna kräm håller enligt James Wong ca 1 månad i kylen, men vill du att den ska hålla längre kan du tillsätta 40 dr valfritt konserveringsmedel och ev. 4 dr rosmarinantioxidant. Allt kan köpas från Crearome utom havregryn.

James Hårolja mot mjäll
6 msk rosmarin, 3 msk lavendel, 3 msk timjan.
Lägg örterna i en skål och häll på kokosolja så det täcks. (Kokosfett är oftast fast eftersom vi inte bor i Thailand eller liknande klimat, så smält kokosfettet först så den blir flytande).
Värm upp alltsammans i vattenbad och låt sedan den varma blandningen svalna i minst 30 min. Sila bort örterna och droppa i ca 8 droppar pepparmyntsolja som svalkar, stillar klåda och också verkar svamphämmande precis som de andra örterna.
Applicera oljan rikligt i håret före schamonering men undvik att få oljan i ögonen. Om du får det, skölj med vatten.
I länken nedan kan du se bland annat när James gör ovan nämda Oatcream!
http://svtplay.se/v/1779044/tradgardsapoteket/del_2_av_6?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,2280331/sb,p119870,1,f,-1

Benkräm på Murgröna och Enbär
James sa i sitt julprogram att denna kräm är bra som celluitcreme. Murgrönan innehåller saponiner som James menar är bra för trötta och svullna ben.Detta behövs:50 gram murgröneblad som du torkar
skalet från ett par grapefrukter
10 dr enbärsolja eterisk
250 ml gin
2 msk (30 ml) Solrosolja
1 tsk (5 ml) bivax pellets
3 tsk (15 ml) basemulgator vax
(samtliga ingredienser utom murgröneblad och grapefrukt går att köpa från www.crearome.se Har Du inte grapefrukt hemma kan du använda eterisk grapeolja också).
Mixa alltihop utom enbärsoljan, bivax, solrosolja och basemulgatorn till en "kosmetisk pesto". Sila av vätskan i en tillbringare. Smält olja, bivax och basemulgatorvax ordentligt i vattenbad. Se till att det avsilade vattnet är ca 70 grader varmt och häll ner den ca 70 grader varma oljeblandningen i en tunn stråle under vispning i vattnet. Vispa i botten av kärlet tills alltsammans är ca 40 grader. Droppa ner enbärsoljan och ev. ett konserveringsmedel, t ex phenoxyglycerine. Om du inte använder konserveringsmedel menar James att krämen håller sig i upp till 2 månader i kylen. Använd krämen istället för kroppslotion på benen.

torsdag 20 januari 2011

Stort intresse... några platser kvar!


Vi var ju kanske sent ute med inbjudan, men intresset är stort ändå. Vi har dock några platser kvar så det är bara att anmäla sig! Det är inte så ofta vi har möjlighet att erbjuda sådana här kvällar tyvärr så det kan dröja till nästa gång vi är i Malmö. Vi kommer att följa upp denna kväll med ytterligare kvällar under våren i helt andra landskap! Jag återkommer med datum så fort de är lagda. Jag vill också berätta att Sante släpper en helt ny minicollection med vårfärger av sin make up! Nya, läckra läppstift och ögonskuggor! Här finns dessutom en läcker ögonskuggs-primer i transperant silver som du lägger på ögonlocket innan du applicerar ögonskuggan. Den nya, läckra Vårdisplayen finns bara disponibel under våren och du ser den på bild här ovan!

lördag 15 januari 2011

Inbjudan till butiksträff Malmö 25 jan 2011




Är Du en av våra återförsäljare är Du varmt välkommen till vår Butikskväll i Malmö den 25 jan 18:00. Vi bjuder på vegetarisk buffè och goodiebags. Anna Håkansson presenterar företaget, Ann-Sofie Nilsson presenterar Logonas nya Facial care serie samt lägger make up på en av er med Santes nya, fräscha make up. Vad är ekologisk naturkosmetik? Finn Lendelund reder ut begreppen kring olika märkningar etc och pratar även kort om eteriska och vegetabiliska oljor. Vi ställer ut ett brett urval av de produkter vi erbjuder dig! Elisabeth Lendelund finns också på plats och svarar på frågor. Om du inte redan är vår återförsäljare men har bestämt Dig för att bli det, så är detta kvällen även för Dig. Otroligt förmånliga erbjudanden presenteras denna kväll!! För mer information eller för anmälan kontakta Anna Håkansson anna.hakansson@naturkosmetikkompaniet.se och kom ihåg att vi har ett begränsat antal platser så kom snart in med Din anmälan. Om ni är flera personer från samma butik så tala om hur många ni blir. Varmt välkomna!

onsdag 12 januari 2011

Förkylt & ruggigt? - fotbad...

Om man nu befinner sig i min situation, dunderförkyld i ruggig väderlek, lite småfrusen och förkylningstrött är det nog bäst att ta ett citrusfotbad. Vi använder alltid hinkar som är ganska höga så att vattnet kommer en bra bit upp på vaderna. Om man vill använda eteriska oljor istället för att pressa färsk citron i vattnet kan man blanda ut några mililiter eterisk olja av citron i lite honung. Citrushonungen tillsätts sedan fotbadet. Fotbad ger verkligen en välbefinnande känsla trots diverse krämpor. Och jag som har lite lågt blodtryck uppskattar då cirkulationen kommer igång och mina fötter äntligen känns någorlunda varma.

tisdag 11 januari 2011

Läckert peelingpulver till ditt hemmaspa - Gör själv!

Blir vacker i transperant burk!
50 ml havregryn
50 ml lavendelblommor torkade
50 ml rosenblad torkade
50 ml vitlera eller kaolin

Mixa havre, rosenblad, levendelblom till ett grovt pulver. Tillsätt vitleran och häll upp på burk. Peela huden med peelingpulvret vid behov. Du kan också ta en matsked av pulvret och röra ut i lite, lite vatten och peela dig med cremen.

måndag 10 januari 2011

Skydda huden mot minusgrader och vind


Skidsemester i analkande eller kanske bara en överdos av kyla? Många av våra kunder frågar nu hur de ska skydda sin hud mot väder och vind. Man kan skydda sig på många sätt, eventuellt bara med en fetare olja, men att rekommendera är t ex Lendelundens Sheacremer Naturell eller Mamma Barn samt Senses by natures Avocadocreme. Lendelundens Ringblomssalva är också mycket fin att använda vid sträng kyla, och den kan även användas som lipbalm och ringblomman lugnar redan köldnarig hud. Undvik att slicka dig om munnen då du är ute i kylan och tvätta helst inte ansiktet med vatten just före du ska gå ut. Små barn är i stort behov av salva i hela ansiktet. Har du redan köpt hem Barnstundsalvan från Senses by nature så använd gärna den. Om du vill använda en olja istället för salva är ren Jojobaolja att föredra från Crearome. Lycka till!

måndag 3 januari 2011

Nytt badskum Lavendel Antistress o Ängakräm Tindra

På kunders begäran har vi skapat ett nytt aromaterapi-badskum Lavendel Antistress som ger ett rogivande bad eller fotbad. 250 ml milt och löddrande i blå flaska i nya Ask&Embla serien. Vi har också fått fram en exklusiv Ängakräm med guldskimmer i Tindra erien. Krämen innehåller exklusiv neroli, mandelolja och apelsinblomsvatten och mjukgör och återfuktar huden. Den är fin till ansiktet såväl som till kroppen och sälj i 65 ml-burk med ängladesign.