fredag 27 maj 2011

NATUREN TILL DIG: Färga håret - till vilket pris?

NATUREN TILL DIG: Färga håret - till vilket pris?: "I söndags gjorde man äntligen i programmet Kalla fakta, en djupdykning i det här med hårfärger och de starka och rentav skadliga ämnen som o..."

Sante släpper en helt ny mansserie med ny doft Homme II

Vi får in nya produkter från Sante i mitten av juni och där finns bland annat en ny serie för män med en maskulin doft som jag personligen gillar. Den gamla Homme-serien finns kvar men i ny design!
Nyhet blir också en helt ny serie av lotioner och duschgeler, 4 + 4 stycken med inslag av gojibär, granatäpple med mera! Små läckerbitar att bli glad av!

måndag 23 maj 2011

Nyponfröolja - även kallad Vildrosolja

Ibland kan det bli lite förvirrande. Vildrosolja tycker jag personligen är ett mycket vackert namn på den kära Nyponfröoljan, men det är alltså samma sak. Nyponfröolja är rik på omega 3 och därför inte så hållbar över tid men en mycket fin hudolja och även kosttillskottsolja. Omega 3 behöver ju allas våra hjärnor. Om man vill tillgodogöra sig den sundhetsbringande C-vitaminen som nypon är så fullproppade av borde man göra sig en smoothie med nyponrosfröpulver. Då får man både i sig de nyttiga fettsyrorna och C-vitaminen mm. Detta är en nyhet som vi börjar sälja i juni då vår nya katalog kommer ut. Håll utkik i brevlådan eller gå in på vår nya hemsida som också kommer i juni!

söndag 22 maj 2011

Färga håret - till vilket pris?

I söndags gjorde man äntligen i programmet Kalla fakta, en djupdykning i det här med hårfärger och de starka och rentav skadliga ämnen som oftast finns i traditionella, icke av något naturkosmetiskt organ kontrollerade, hårfärgerna. Man pratade om ämnen som visat sig vara cancerframkallande, mutagen och reproduktionshämmande... I Danmark har Miljöstyrelsen hand om ingredienser i hud- och hår vårdsprodukter. I Sverieg är det Läkemelsverket som ska sköta detta. Men vid intervju med Läkemdelsverket sa de att det är vi företag, producenter och tillverkare som har ansvar för att hårfärgerna är ofarliga att använda, inte Läkemedelsverket...! I Danmark avråder man gravida från att färga håret samt att använda traditionella kroppsvårdsprodukter under graviditeten! Det gör man mig veterligen inte på MVC i Sverige. Med tanke på att det finns rena hårfärger utan dessa omtalade, starka ämnen kan man undra varför inte alla väljer dessa! Logonas hårfärger är riktigt bra och även Santes. De är godkända av BDIH som endast godkänner 300 råvaror i hudvårdsprodukter, medan den traditionella kosmetikbranschen har tillgång till över 10 000 ämnen, många av dem tveksamma om vi frågar Ecocert, BDIH och NaTrue.