lördag 24 september 2011

Carolina Gynning använder ricinolja för att få längre hår!

Läs om Carolina Gynnings hårtips på hennes blogg!
Hon skriver här om hur hon använder Crearomes ricinolja i hårbottnen för att håret ska växa mer och fortare. Någon av hennes läsare tipsar också om att droppa  eterisk rosmarinolja i ricinoljan också.

söndag 18 september 2011

Tillverka själv dina produkter! Kurs!

Tillverka själv hemma i köket så vet Du vad Du använder! Anpassa dofter mm till var och en i familjen! Nu kan Du gå på kurs och lära Dig hur man gör krämer, örtschampo, cerat, salvor mm Kursen hålls av Finn Lendelund i Gamleby till helgen den 24, 25 september, dvs en helgkurs! För mer info. ring vår kundservice 0493-53999 eller kika in på www.kosmetikkompaniet.se och läs under kurser! Vi har även fördjupningskurser i oktober, men nu till helgen har vi några platser kvar! Välkommen!

Boktips! Badskumt!

Hej igen!
Ville bara göra tummen upp för nya boken "Badskumt" av Katarina Johansson. En påläst svenska har skrivit en lättillgänglig bok om "Gifterna som gör dig ren, fräsch och snygg". Hon skriver bland annat om hårfärger och att hon väljer märket Sante. Hellre valnötsskal och kaffe än farliga kemikaler som t ex toulene-2,5-diamine, menar hon. Hon skriver också om den pålitliga märkningen BDIH men tycks ha missat att det faktiskt finns ett enda svenskt BDIH-märkt naturkosmetikmärke; Senses by nature. Här hittar hon ju även de gammaldags flytande och fasta tvålarna hon nämner. Hon skriver "En vanlig hederlig fast tvål är inget annat än en olja eller något fett som man blandat ihop med lut". Hon har så rätt och de fasta tvålar vi tillverkar i t ex serien Ask & Embla från Senses by nature är framtagna precis på det viset OCH vi har inte använt djurfett utan kvalitativa vegetabiliska oljor, fetter och vaxer. Luten försvinner under processen då de rena oljorna förtvålas och blir fasta och tvättande. Den fina glycerinen som också bildas i tvålen låter vi stanna kvar i tvålen till glädje för huden. Ask & Emblas flytande tvålar görs också på det hederliga gammaldags viset, genom förtvålning av rena oljor. Enkelt men ack så ovanligt nu för tiden!
Har du läst denna bok vill jag göra ett litet tillägg eller förtydligande, de svenska märken (och även vissa utländska välkända) som kallar sig naturkosmetiska eller ekologiska men ändå har valt att INTE certifiera sig, har oftast valt bort detta för att deras produkter INTE skulle kunna bli certifierade eftersom det finns ämnen i vissa av deras produkter som inte är godkända inom t ex NaTrue eller BDIH. Ytterligare en sak man bör veta är att EcoCert i stort är OK men godkänner FLER konserveringsmedel än BDIH och NaTrue gör, vilket man kan fundera på lite också. BDIH och NaTrue är absolut striktare och därmed också svårare att märka sina produkter med. Du har helt enkelt färre råvaror att röra dig med då du tar fram dina produkter. Självklart vore det bra om det blev en enhetlig eko-naturkosmetik märkning för hudvården. Vi sätter vårt hopp till Cosmos!
Det står för övrigt mycket i boken Badskumt om att man själv kan göra och tillverka sina egna hudvårdsprodukter och schampon mm med t ex olika örter och eteriska oljor.  Och visst går det, alla de olika råvaror hon skriver om finns ju att köpa från Crearome. Det är bara att ta över herraväldet över vad just Din kropp ska utsättas för och välja att blanda helt själv - då är det Du som väljer!