söndag 29 april 2012

Nyhet Age Protection Logona hudvård mogen hy!

Exklusiv ansiktslyft med nytt förbättrat innehåll för Logonas Age Protection serie! Havtorn är en av grundstenarna i denna fina serie!

tisdag 24 april 2012

Gör Din tvätt härligt sommarfräsch!


Här är ett enkelt tips på hur Du kan göra sin tvätt sommar fräsch!
Inom kort kommer många att ha möjlighet att hänga sin nytvättade tvätt ute på en torklina/vinda.
Tvätten får en extra fräschet om man väljer att droppa ca 5-10 droppar (+ 2msk vatten) i sköljfacket istället för vanligt sköljmedel. Detta är mer miljövänligt och lämnar en lagom ljuv doft på tvätten. Tips på oljor, se nedan!  Man kan självklart använda dessa rena oljor i både aromalampor och i produkter mm också. 

Fräsch och ren Cool & clean
Sprudlande frisk och pigg Litsea cubeba
Härligt ljuv och somrig Lavendel och Lavendel eko





lördag 21 april 2012

Rosenvatten - älskad och rosad i mat, desserter och på huden!

I MAT
Ska man använda rosenvatten i matlagning ska man absolut använda äkta, genuint rosenvatten, också kallat rosenhydrolat! INTE alla de billiga varianter man kan hitta i matbutiker som oftast är vatten med syntetiska aromer i. Det finns mängder med läckra recept att hitta på olika bloggar och receptsidor! Niklas mat skriver t ex att "rosenvatten är romantik på flaska"! (Han skriver även om apelsinblomsvatten.
Här kommer ett axplock av länkar till mysiga recept:
Marängtårta
Niklas mat - bland annat Lisas kanelglass mm
Matklubben - mängder med recept innehållandes rosenvatten!

Så här skriver Niklas mat från svt om rosenvatten:


"Rosenvatten
Rosenvatten är romantik på flaska. Det passar lika bra att använda i badvattnet som i maten. Smaksättningen är många tusen år gammal och användes flitigt i Sverige under senmedeltiden och fram till 1700-talet då matlagningen blev stramare och smakerna renare.
Överdosering är en dödssynd! Smaka dig försiktigt fram. En tesked eller två räcker oftast gott och väl till två personer.
Blanda med sockerlag och marinera sommarens frukter i blandningen.
Underbart att droppa i jordgubbssaft eller citrondricka. Några droppar i mandelmassan för semlorna ger en medeltida smaksensation."


                 Godbitar; Citrusmarmelad med rosenvatten - Sofieros Slottsresturang

24 kuber
1. Pressa citrusfrukterna eller om du vill arbeta lite mer: skala dem med kniv och filea ur fruktköttet och mixa det.
2. Blanda ut pektinet i juicen och häll det tillsammans med socker och glykos i en tjockbottnad kastrull. Blanda ­ordentligt och koka upp till 110 grader. Rör om då och då så att det inte bränner vid.
3. Häll i rosenvattnet på slutet och häll upp marmeladen i en 10x15 cm stor form klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i rumstemperatur i minst 4 timmar. Skär i fyrkanter som vänds i strösocker. Förvara torrt.
Recept Alice Brax    


TILL HUDEN

Rosenvatten har många användningsområden inom hudvård! Ett naturligt rosendoftande vatten, som framställs genom destillering av rosenblad vid tillverkning av äkta rosenolja, är aldrig fel! Det är viktigt att kontrollera innehållsförteckningen om man vill åt ett äkta rosenvatten! 
Använd det som ansiktsspary eller ansiktsvatten, i cremer, lotioner, i badet, osv. Vill man hålla huden ung är det viktigt med fukt! Sitter du framför datorn mycket eller i kontorsmiljö, ha alltid en sprayflaska med rosenvatten till hands och spraya ansiktet många gånger om dagen! 


Rosenvatten köper du enkelt från www.crearome.se eller från www.kosmetikkompaniet.se, 100 ml, 500 ml eller 1 liter! 100 ml kostar endast 77:- 



Tips: Crearome släpper tre nya hydrolat inom kort!

fredag 20 april 2012

Snygga sommarfötter i god tid!

Tidningen Hälsa uppmanar till ompyssling av fötterna på följande länk och det gör vi med! Tea tree hittar Du hos www.crearome.se och vill du inte blanda den i en befintlig köpt kräm som tidningen Hälsa skriver så kan du göra en enkel olja, salva eller kräm från grunden med crearomes råvaror. Att skrubba fötterna och få bort död hud, torr hud är också viktigt. Peeling Pitta är en underbar fotpeelingsprodukt, som mjukgör, vårdar och gör fötterna pigga och fräscha! Den hittar Du här:
http://kosmetikkompaniet.se/sv/product/1417/Kroppspeeling-Pitta
450 g för enbart 135:- !

http://www.halsa.se/Kategori/Ren-skonhet/Pyssla-om-dina-fotter/

Här tipsas det om anisktsmask med blåbär!

På bloggen "naturligt vacker" kan man läsa följande tips om ansiktsmask med "vår" grönlera!

citat:

Jag provade att göra en spännande ansiktsmask härom dagen. Jag inspirerades lite av en ansiktsmask jag har sett hos Lush som heter Catastrophe Cosmetic som är en färsk mask gjord av blåbär bland annat. Jag har aldrig använt blåbär i en ansiktsmask förut och den här masken från Lush har fått många bra omdömen så jag ville testa att göra en egen med lite blåbär i. Förutom blåbär använde jag min nya gröna lera som jag har fått från Naturkosmetikkompaniet. Grön lera är bra för fet/oren hud och drar ur smuts ur huden på djupet. Den tredje ingrediensen jag valde var sjögräs, i form av nori-ark som man brukar använda till att rulla sushi med. Nori är ju torkat sjögräs så jag klippte av en bit och bröt ner den i mindre bitar och blandade i. Sjögräs är bra för torr hud och ger fukt och innehåller dessutom väldigt många mineraler.
Om man har torr och känslig hud kan man göra en ansiktsmask på enbart sjögräs(nori) som har blötlagts några minuter i vatten, då blir huden mjuk och glad.

Ingredienser för en ansiktsmask:
- ca 2-3 msk grön lera
- 5 blåbär
- ca 1/6 ark nori, söndersmulat i mindre bitar




http://naturligtvacker.wordpress.com/2012/03/18/hemgjord-ansiktsmask-med-blabar-lera-och-sjogras/

torsdag 12 april 2012

Nya produkter för Män - Logona!!! NYHET

Logonas serie Mann har fått sig en rejäl genomgång, och ser nu så här snygga och fräscha ut och inte nog med de, de jobbar mer på Anti age effekten numera! Här finns nu även två helt nya produkter, det är en skön Antirynk Fluid i pumpflaska samt ett klassiskt Rakskum.

Logona Mann Rakskum med en kryddig, maskulin doftkomposition av ädla träslag. Extra mjuk och vårdande skum för en effektiv och enkel rakning. Den anti-inflammatoriska lakritsroten lugnar ned huden och förbereder den optimalt för rakningen. Skaka väl före användning och skölj av med vatten efter rakningen.

(Natrue, Bdih, Vegan och Gluten-Free Certification. 150 ml )

Logona Mann Anti-Age Fluid...
Har en kryddig maskulin doftkomposition av ädla träslag. En kombination av vitaliserande Koffein och Ginkgo extrakt, den föryngrande ingrediensen Coenzym Q10, Hyaluronsyra och Algextrakt ger Din hud intensiv fukt och reducerar linjer och rynkor med en behaglig känsla. Passar utmärkt även runt känsliga ögon. Ger Dig en fräsch och frisk start på dagen.

(Natrue, Bdih, Vegan och Gluten-Free Certification. 50 ml glasflaska i kartong.)



onsdag 11 april 2012

Skrivet om SHR mässan av Susanna Hovenäs journalist på tidningen Hälsa

Susanna Hovenäs, journalist på tidningen Hälsa, skrev följande efter besök på SHR mässan! Här ser ni också ett urval av Crearomes vegetabiliska oljor och färdiga Massageoljebaser!

tisdag 10 april 2012

Läckert dessert tips med äkta vanilj och jordgubbar!


Glöm inte att Crearome säljer underbar bourbon vanilj, både i äkta pulverform och vaniljstänger, ekologiska! Nedan finner Du ett recept där man kan använda läckerbitarna i! Den malda grönpepparn kommer in i vårt sortiment inom kort!

 

Pannacotta med heta jordgubbar och vanilj

4 port
Ingredienser Pannacotta
  • 5 dl grädde 1 kanelstång ekologisk (Crearome) 1 krm malda kardemummakärnor 1 knivsudd äkta vaniljpulver eko (Crearome) alt. en vaniljstång eko (Crearome) 1 dl Dansukker Gelésocker Multi
Ingedienser Sås
  • 1/2 liter jordgubbar 2 tsk malda grönpepparkorn eko (Crearome) 2 msk Dansukker Rörsocker Strö
Koka grädde, kanel, vanilj och kardemumma i 2 minuter. Vispa i gelésockret och koka i ytterligare 1/2 minut. Sila ner blandningen i 4 glas eller skålar. Ställ i kylskåp till serveringen.
Skiva jordgubbarna. Blanda jordgubbar, rörsocker och grönpeppar i en kastrull och koka upp. Servera bären till pannacottan.


måndag 9 april 2012

Jojoba oljan är tillbaka igen!

Det flytande guldet som plötsligt blev så svårt att få tag på på grund av missväxt, finns nu igen, om än inte i samma obegränsade kvantiteter. Detta påverkar förstås priset, men det är en fantastisk olja, värd att vänta på! Jojoba oljan är egentligen ingen olja utan mer ett flytande vax, vilket gör den helt unik! Den gör huden silkeslen, och mjuk och absorberas lätt av huden. Den skyddar huden och håller på hudens fukt, vilket är mycket viktigt om man vill bibehålla hudens lyster, spänst och ungdomlighet! Jojobaoljan är också en mycket bra hårolja! Crearome säljer nu åter Jojobaolja, även ekologisk, i alla de vanliga storlekarna!

onsdag 4 april 2012

Om mineraloljor i lokaltidning

I Staffanstorps lokaltidning står att läsa att "Mineralolja kan öka risken för ledgångsinflammation". Här refererar Matilda Sjödell till Berit Sverdrups avhandling. Berit är överläkare på reumatologkliniken i Eskilstuna och i hennes avhandling kan man läsa att "exponering av mineralolja i arbetslivet kan öka risken att drabbas av reumatoid artrit". Med tanke på att mineralolja dessutom används i många hudvårdsprodukter, inte minst sådana  som är avsedda för de allra minsta, dvs spädbarn och barn, kan man ju bli undrande! Varför fortsätter t ex Natusan att använda mineralolja i sina babyprodukter, och Nivea, Dove? Kan det vara för att mineraloljan är så billig?

Det man också bör komma ihåg, menar Matilda Sjödell, är att mineraloljor är en död produkt som inte tillför huden något bra eller nyttigt; inga vitaminer, mineraler eller fettsyror. Hon uppmanar oss att hålla koll på innehållet i burkarna  och se upp för mineralolja som även kallas paraffinum, vaselin, mineral oil, petrolatum paraffin mm.

I nedanstående produkter och varumärken är inga mineraloljor tillåtna!


Tidningen: Spegeln nr 5 2012

tisdag 3 april 2012

"Örter - naturens eget apotek"

En dansk programserie sänds nu i repris på svt2 och tar upp olika huskurer och örter att använda till olika krämpor, problem, för skönhet hälsa osv. Första programmet handlade om kamomill och nu senast var det pepparmynta som synades i sömmarna. 
Rikke Goerlich berättar om örternas kulturhistoria, ger praktiska råd om odling och användningsområden. 
Lars Porskjær Christensen, professor och forskningsledare vid Danmarks Jordbrugsforskning uttalar sig om pepparmynta och pratar om en möjlig antidiabetisk effekt. Han förklarar också att genomströmningen av kalcium i muskelcellerna ökar, vilket ger en avslappnande effekt, när man smörjer pepparmyntsoljeprodukter på huden. Han menar att den kylande effekten av mentholen i myntan också blir smärtstillande eftersom receptorerna då reagerar annorlunda. Här nämner han både förlossningssmärta och öronvärk. Han hävdar att myntan har en bakteriedödande effekt och att den även lämpar sig bra för ömma muskler! Huruvida den även fyller en funktion i kärlekslivet, låter han däremot var och en själv utröna! 


Följande tips får man också i programmet:


TE - Låt pepparmyntsbladen sjuda under lock i en kvart. Locket är viktigt så att de flyktiga eteriska oljorna stannar kvar. I Arabiska länder där man t ex äter mycket bönor och linser, dricker man pepparmyntste bland annat för att hjälpa magen med matsmältningen!  Man nämner även åksjuka och illamående! 
Har man inte färsk mynta till hands går det bra att droppa några droppar eterisk olja av ren pepparmynta i honung, röra runt och sedan tillsätta hett vatten! Även en bra kur vid halsont som kan spetsas med en droppe eterisk ingefära och citron!


LINIMENT - Droppa eterisk pepparmynta i en creme eller i en olja/lotion. Oljan skulle kunna vara sesamolja, solrosolja omega 9, aprikoskärnolja eller mandelolja. Programledaren Rikke visade hur hon droppar pepparmyntsolja i en egentillverkad creme, och pratar om dess antibakteriella effekt. 

Rena eteriska oljor finns det flera hundra av. De flesta destilleras fram från blommor, örter och blad. Citrusdofterna tas fram genom kallressning av skalen. Här får man lätt fram stora mängder eterisk olja, och därför är dessa oljor billigare! En del eteriska oljor säljer Crearome i sådana här present- askar men allihop går att köpa en och en i olika storlekar! Pepparmynta och eukalytus säljs det mer av i förkylningstider. Pepparmynta kan även användas till smaksättning av konfekt, praliner, desserter mm. De droppar som polkagrisbagaren droppar i sockersmeten är ren pepparmyntsolja!

Det finns också färdiga blandningar av olika eteriska oljor som kallas för aromablandningar! Detta ger en annan dimension till upplevelsen eftersom man på så vis kan få fram andra egenskaper och dofter! Exempel på blandningar är: Detox, Ayurveda vata, pitta eller kapha, Cool & clean, Citrus frisk, Apelsinlunden, Barnstund, Harmoni, John blund, Julmys, Koncentration, Lugn & ro, Meditation, Maharadja, Mys pys, Paradiso, Qvinna, Solsken...