onsdag 27 juni 2012

Skrivet om Lavendelolja i ny tidning!

Ny tidning "Mat&Hälsa" ute nu, skriver om Lavendel och kokos, samt och vår Ricinolja!

De skriver citat: " Lavendel har antiseptiska och svampdödande egenskaper. Används för att läka sår och brännskador eller tillsammans med kamomill för att behandla eksem. Kan även vara till nytta för hudproblem som akne, psoriasis, och andra hudåkommer". För nervsystemet skriver de att den kan "motverka huvudvärk, nervositet, stress och sömnlöshet". I en av rubrikerna står det "Lavendelolja kan användas direkt på huden mot stick, bett och sår". 


Här finns också recept på lavendelkakor som jag har lagt till lite fler alternativ på och ändrat lite!
120g smör eller eko kokosolja
1 dl socker
3 ägg
1 msk lavendelblommor
1 droppe lavendelolja eterisk (se länk ovan)
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosnötsmjöl
1 knivsudd vaniljpulver äkta eko Crearome
12 mandlar

Mixa socker ägg och fett. tillsätt lavendel och torra ingredienser, mixa igen. Klicka ut tolv kakor på bakpapper på en plåt och placera en madel i vardera på toppen! Grädda 175 grader 15 min.

Njut av lavendeln i sommar!

Babytvätt från Lullaby - Senses by nature - ekologisk och mild!

söndag 24 juni 2012

Oljor som inte blir riktigt sedda!

Kanske är det så att Tamanuoljan är en tapetblomma som ingen ser och som behöver puttas fram för att den ska bli sedd!! Kanske ska vi hjälpa en liten goding fram i en tuff värld! Här:

En halvtorr olja som utvinns genom kallpressning av torkade kärnor från Tamanuns frukt. Innehåller förutom sina nyttiga fettsyror även eterisk olja. Har en distinkt doft. Traditionellt använd i olika huskurer och för hud- och hårvård i Stilla havsområdet/Madagaskar. Ej för användning i massageolja eller till mat. Används i salvor, cremer och hudoljor för speciella hudproblem. Den är antibakteriell, helande och antioxidantrik.

Tamanuolja köps här!



"Kleopatra lär ha använt svartkumminoljan som skönhetsolja. Den är fin till fet och även oren hud"!


Svartkumminolja köps här!

lördag 16 juni 2012

lördag 9 juni 2012

"I Hollywood springer kvinnorna benen av sig efter Marockansk hårolja" - arganolja!

I tidningen Kurera bland annat skriver man om arganolja för håret, en olja som stärker och skyddar håret och dras elleer masseras in i hårtopparna och ev, hårlängderna. Svenska Hollywoodfrun Maria Montazami har stylat sitt hår framför Tv-kamerorna och lovordat den Marockanska håroljan - dvs arganoljan! En ängel för torrt och skadat hår! Finns även en hel del att läsa på olika bloggar om den. Se till att Du får vad tänkt att köpa, ren arganolja, en hel del är utblandat! Här köper Du enkelt arganolja!


Fästingar & mygg!

I tidningen Aktuell friskvård nr 3 2012 skriver man om eteriska oljor mot fästingar och mygg! Citat: "Det finns en rad eteriska oljor som dels är insekts och parasitbortstötande samt att de är antiinflammatoriska, antiseptiska och kan motverka inflammation och klåda efter bett".

För att undslippa myggor skriver man att man ska göra en spray med eteriska oljor samt 2 dl kokt vatten och 1,5 tsk brännvin. Man ska dosera 4 droppar eterisk citrongräs, 4 droppar eterisk citronmyrten och 6 droppar lavendel. Vid användning ska man skaka om och spraya rummet eller på huden, men man ska akta ögonen!

Man skriver också att man kan använda eteriska oljor när man har fått ett stick eller bett. Då rekommenderar man eterisk lavendel, Geranium, Palmorosa, Neroli, Tea tree och Myrten m fl.

Det står att de eteriska oljor man rekommenderar mot småkryp är: Citrongräs, Citronella, Citronmyrten, Citron, Cederträ atlas, Basilika, Cypress, Eukalyptus, lavendel, Lavandin, Lime, pepparmynta, Tea tree, Timjan och Vetivert. för att skydda sig menar man att man bland annat kan smörja sig med tre av dessa ovannämnda eteriska oljor som ska blandas i 30 ml baskräm/lotion eller vegetabilisk olja.

Kanske något matnyttigt för er som redan börjat fira semester eller ska!