söndag 15 juli 2012

Supergod pannacotta utan gelatin!

Supergod pannacotta utan gelatin!

Så här gör Du!
Koka upp 3 dl vispgrädde tillsammans med en knivsudd av Crearomes eko vaniljpulver samt en knivsudd Crearomes kardemummapulver. Tag kastrullen från plattan och vispa i 1,5 tsk Crearomes Carragenpulver med 75 ml socker. Vispa hela tiden tills smeten tjocknat och kokat upp. Häll den vaniljgula tjocka gräddsmeten i en form, t ex gratängform, inte allför liten och låt vslna lite innan du kyler den i kylen. Tag frysta jordgubbar ca 1 liter eller lite mer och värm upp i en kastrull. Tillsätt 0,5 ml Crearomes Carragenpulver under kraftig vispning samt en knivsudd Crearomes grönpepparpulver och ca 1 dl socker. Låt kokoa upp under omrörning och häll sedan äver den stelnade pannacottan. Pannacottan kan självklart också hällas upp i glas eller dessertskålar och toppas med jordgubbssmeten som bildar ett vackert gelé när det stelnat. 

http://www.kosmetikkompaniet.se/product.html/carrageenpulver-livsmedelskvalitet?category_id=54
http://www.kosmetikkompaniet.se/product.html/kardemummapulver-eko?category_id=41

Crearomes vaniljpulver äkta eko