onsdag 28 augusti 2013

Gör din egen naturkosmetik!

Nu är det åter dags för kurs, det blir grundkurs den 21-22 september i Nällevad, nära Skurup, i Skåne. Den börjar kl 10 på lördagen och slutar kl 16 på söndagen.

Det är en praktisk helgkurs med mycket tillverkning av många helt olika produkter. Vi går igenom och tillverkar t ex salvor, cerat, hudoljor, krämer, lotioner, schampon, masker, geler mm. Dessutom enkel teori om tvättaktiva ämnen, emulgeringsmedel, fett/oljor, örter, vitaminer, geleämnen.

Pris 3900 kr inkl moms, material, kurslitteratur,  fika samt en enkel vegetarisk lunch.
Kursledare är Finn Lendelund

Det finns möjlighet till övernattning på kursgården, endast 12 platser mot ett tillägg av 300 kr/natt/person i delat rum inkl frukost. Hyra av sänglinne och handduk 50 kr.

Det finns också en hel del andra trevliga B&B i Skurups kommun, se t ex www.allarum.se eller
www.sverigeresor.se/resor/sverige/vandrarhem/skurup/stf-vandrarhem-skurup/10581 men då krävs det att man kommer med bil så man kan ta sig fram och tillbaka till Nällevad. För den som kommer med tåg till Skurup eller flyg till Sturup kan vi ordna hämtning/lämning mot en liten avgift.

För frågor och anmälan kontakta Viveca på mail, viveca@naturkosmetikkompaniet.se med namn, adress, telefonnummer och personnummer. Om du redan är kund hos oss får du gärna ange även ditt kundnummer.   Varmt välkommen!



måndag 5 augusti 2013

Supergod glutenfri kladdkaka

Bjud på en god kladdkaka med mandel!

150 g smör
4 dl Crearome kokossocker (eller vanligt socker)
1 kryddmått salt
1 dl mandelmjöl
1 rågad dl Crearome kokosmjöl
3 ägg
2 dl vispgrädde


Smält smöret. Blanda alla de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt smält smör och äggen. Rör hastigt ihop till en jämn smet. Lägg ett bakplåtspapper i botten av en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm diameter. Häll smeten i formen och grädda ca 40 minuter i 150ºC. Vispa grädden och spritsa eller klicka ut den på tårtbitarna Garnera med t ex jordgubbar eller hallon.

(Istället för bakplåtspapper så går det bra med smör och mandelmjöl!) 
Grädda i 150ºC i ca 40 min.