onsdag 18 december 2013

Griljera julskinka

Nu är det jul igen och dags att griljera årets julskinka. Här kommer ett av mina favoriter med senap och ingefära. Ett måste på julbordet... eller bara på en bit knäckebröd.

2 dl söt, stark senap
2 st äggulor
5 droppar Crearome eterisk apelsinolja eko
0,75 dl ströbröd
2,5 tsk Crearome ingefärspulver eko
1 msk Crearome senapsfröpulver gult eko
0,25 dl Crearome kokossocker eko
Crearome hel kryddnejlika eko

När julskinkan är färdigkokt skärs svålen bort och ugnen värms till 225 grader.

Blanda senap, äggulor och apelsinolja och bred blandningen över skinkan.

Blanda i en annan skål ströbröd, ingefärspulver,
sanapspulver och kokossocker och sikta över skinkan.

Griljera skinkan i 10-15 minuter.