onsdag 29 april 2009

Gör ditt eget badsalt och njut!

Efter en ruggig, kulen dag, en tröttsam dag, en stressig dag... gör ditt eget badsalt och kryp ner i ett varmt bad med doft och effekt som passar för tillfället.

Badsalt är enkelt att göra själv och du kan lätt variera det efter tycke, smak och sinnesstämning! Du kan också anpassa det till hudtyp, irriterad hy, torr hy, fet hy etc. Ca 1 dl salt i badvattnet sätter fart på din blodcirkulation och motverkar fet hy samt andra hudbekymmer. Döda havssalt sägs vara bra för en rad hudbesvär, eksem mm. Epsomsalt eller bittersalt är det man använder vid floating och det lär ha en smärtstillande, avslappnande och mjukgörande effekt. Det lär inte heller torka ut huden.
Använder du annat salt och har torr hy så måste du tillsätta någon vegetabilisk växtolja i det vanliga havssaltet för att badet inte ska ha en uttorkande effekt på Din hud. Du kan också blanda havssalt med epsom/bittersalt, då blir det inte uttorkande. Exempel på recept (OBS copyright på receptet tillhör crearome: Ingredienser satta inom parantes är ej nödvändiga för funktionens skull utan mer för sinnets.

40 g epsomsalt/bittersalt
40 g havssalt
20 g flytande honung
(3-4 dr gul tvålfärglösning)
40 dr eterisk olja

Gör så här: Blanda allt ordentligt och häll upp i lämplig förpackning. Räcker till ett eller två bad.

Eteriska oljor har olika effekter och ger ditt olika dofter.
Litet schema över de eteriska oljorna till bad:Avslappnande bad: Lavendel, Kamomill, Rosenträ.
Uppiggande bad: Rosmarin, Apelsin, Citron, Tall, Gran.
Sensuellt bad: Ylang Ylang, Rosenträ, Svartpeppar, Jasmin.

Blanda gärna ner tilltalande örter i ditt badsalt, exempelvis rosenblad, ringblommor, mynta, kamomill mm.

Eteriska oljor, Bittersalt, ekologiskt havssalt, Döda havssalt, tvålfärg, växtoljor samt örter kan Du köpa från ex. http://www.crearome.se/

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar