tisdag 4 juni 2013

Rå choklad!

Nu har sommarvädret äntligen kommit och i affären säljer dem jordgubbar. Så varför inte fixa en härlig chokladfondue! Fin att doppa just jordgubbar och andra frukter i mm! Du kan också smaksätta den med eteriska oljor! Vill du göra egna praliner eller nyttiga bars så gör du det, fantasin sätter gränsen! Nedan följer ett recept på att göra egen rå choklad! Smaksättningstips, se nedan! 

Ingredienser:
100g Kokosolja
3 msk Rå Kakaopulver
4 msk Kokossocker eller 3 msk rå honung

Gör så här:
Smält den rumstempererade kokosoljan försiktigt i vattenbad, eller rör den till en mjukt krämig konsistens. Blanda i övriga ingredienser och rör till en jämn och härlig smet.

Smaksättningstips!
Du kan smaksätta med äkta vaniljpulver eko, eko kanelpulver, ingefärapulver eko, cayennepulver eko eller ett par droppar av eterisk pepparmyntsolja, apelsinolja eller någon droppe kardemumma. 
Du kan också röra i superfoods som acaipulver, aroniapulver, blåbärspulver, svartvinbärspulver mm.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar