För dig som inte har någon allergi kan det vara gott med en klick vaniljsås.
Gör din egen vaniljsås. Nedan hittar du ett enkelt men vansinnigt gott recept.
för 6 portioner
1 vaniljstång
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl strösocker
4 äggulor
Gör så här:
1. Häll mjölken och grädden i en kastrull. Snitta vaniljstången och skrapa ner kärnorna i gräddmjölken. Lägg även i vaniljstången. Koka upp och låt koka ett par minuter. Ta upp vaniljstången och låt svalna.
2. Vispa äggulor och socker pösigt. Tillsätt lite av gräddmjölken och vispa lite till. Häll äggblandningen i kastrullen med gräddmjölken. Låt sjuda sakta på svag värme, utan att koka, under vispning tills den tjocknar. Den får inte koka, då skär den sig. Kyl såsen.
Hoppas det ska smaka!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar